Vår målsättning är att kunna göra en ny månadsbrygd varje månad. t.ex. Julöl, kaffestout, rökt öl och trippel I.P.A. Någon månad kommer vi även ta in en nationell eller internationell bryggmästare från ett annat bryggeri. Månadsölen lanseras i slutet av varje månad.

Surrender Mönkeys
mars / 2014

En välhumlad Imperial Red Ale som vi bryggt tillsammans med det Franska bryggeriet,
Brasseri Outland.

Abv 8,1%

Frost Beard
december / 2013

Frost Beard passar bra i vintertider.

Lageröl med hallertauer-humle och pilsnermalt, engelsk karamellmalt och brunmalt. Bärnstensfärgad, fylligare lageröl som passar bra på vintern när det är kallare ute.

Alkoholhalt: 5,4% vol

Mössa & vantar
november / 2013

Detta vinteröl är en lite mörkare karamellig öl med härlig rostkaraktär. Bryggd på challenger-humle och engelsk pale-malt, engelsk karamellmalt, chokladmalt och ambermalt.

Alkoholhalt: 6,4% vol

100% Lactobacillus
september / 2013

100% Lactobacillus är ett öl som är bryggt enligt gamla bayerska orginalrenhetslagen från 1516. Det fanns inte några regler om att jäst skulle ingå så mjölksyrebakterier (lactobacillus) har använts vid  fermenteringen i stället för jäst. Lätt, frisk, torr och syrlig i smaken. 

Alkoholhalt: 3,5% vol
IBU: 7

 

Hamnmästaren
april / 2013

Hamnmästaren är en öl bryggd för att passa soliga sommarkvällar i Malmö Brygghus trädgård vid det gamla hamnmästarbostället vid Citytunnelns uppgång. Den första batchen är klar lagom till öppningen av uteserveringen på Brygghuset, som en försmak av sommaren på Hamnmästaren. Ölet är en lättare variant av pale ale med nyzeeländsk humle, IBU 18.

Alkoholhalt: 4,2% vol